Vzdušný a éterický akvarel se nabízí všem, které láká lehkost bytí a odvaha experimentovat. Nebojte se vodních záplav a křehké krásy akvarelové malby. Jedná se o techniku, do které se doslova ponoříte a popustíte mantinely předem vytyčené formě. Akvarel je zábavný svět experimentů, u kterého si dokonale odpočinete.

Lekce je zaměřena na expresivní námět - pole při západu slunce. Nalaďte se na jedinečnou barevnou atmosféru této denní doby a přeneste ji na svůj akvarelový papír. Vysvětlíme si základní práci s akvarelem a práci s bílou kvašovou barvou. 

Akvarel je technika, kterou si zamiluje každý milovník přírody, umožní vám ji totiž zachytit v její fascinující křehkosti a lehkosti. Odpočiňte si venku i doma u vašich akvarelových papírů.

V případě, že se Vám náš kurz bude líbit a naplňovat vaše kreativní očekávání, nabízíme i možnost zakoupení dalšího pokračování kurzu Tajemství akvarelové barvy, kde můžete uplatnit slevu 15%. A pokud nebudete chtít trávit čas jen v osamělé niterní kontemplaci, vydejte se za námi sdílet svoje fantazie, myšlenky a pocity k nám do pražského ateliéru na metru Anděl.

Těšíme se na Vás❤️

Pokud Vás akvarel zaujal a chtěli byste nadále systematicky rozvíjet svoje schopnosti, nabízíme Vám obsáhlejší kurz zaměřený na podrobnější vhled do této techniky. V nabídce našich online kurzů je Vám k dispozici kurz Tajemství akvarelové barvy. Výsledkem budou další krásné obrázky jako například medúzy, racci, vlčí mák, vyzkoušíme si i florální motivy monochromatickou malbou. Více informací ZDE...


S tímto kurzem si zamilujete i teorii barev

Protože vás chceme dovést ke svobodné tvorbě, budeme se věnovat i barevné teorii. Díky tomu můžete do práce vnášet vlastní osobitost a a rozhodování, jak má obraz působit či promlouvat. S námi se vám podaří opustit pouhé kopírování předloh. 

Od jednoduchého ke složitému

V akvarelu je potřeba zvládnout několik důležitých věcí. Koncentraci barev, vlhkost papíru i štětce, používání štětců a dalších nástrojů, aby malba byla rychlá a jistá. Techniku si osvojíte krok po kroku a získáte sebedůvěru, která vás bude doprovázet k náročnějším projektům.

Harmonie, dynamika, světlo, stín....

...hloubka, emoce a mnohé další se dá vyjádřit malbou. Ponořte se s námi do vlastního nitra a dopřejte si procítit tvůrčí energii.

Inspirace je nevyčerpatelným zdrojem

Naučíme vás, jak a kde hledat inspiraci. Vytvoříte si vlastní scénu, vlastní kompozici a sami rozhodnete, jakou bude mít obrázek atmosféru. Budeme hledat správné barvy s využitím znalostí barevné teorie a na zeď si pověsíte zcela originální dílo.

Nic nemusí být tak, jak to vidíme.


Ukážeme si první jednoduché kroky k tomu, jak lze uvažovat před malbou objektů a získáme odvahu tyto objekty měnit.

Krajinná malba se vzdušnou perspektivou

Po zvládnutí všech cvičení v našem kurzu zvládnete snadno a hravě krásné krajinné scenérie. Nebudete se bát měnit atmosféru na teplou odpolední či ranní chladnou. Budete ve své práci mnohem více svobodnější.




V tomto kurzu si také povíme, jak lze uplatnit vaše zájmy a výtvarné zkušenosti. Tyto první kroky vedou naše studenty k odvážnějším myšlenkám. Je možné malbu posunout dál a ze svého zájmu vytvořit i práci? My říkáme ano. A toto je první krok. Jakmile jej učiníte, otevřou se první vrátka možností, za kterými můžeme hledat další a další...




CENA