Vzdušný a éterický akvarel se nabízí všem, které láká lehkost bytí a odvaha experimentovat. Nebojte se vodních záplav a křehké krásy akvarelové malby. Jedná se o techniku, do které se doslova ponoříte a popustíte mantinely předem vytyčené formě. Akvarel je zábavný svět experimentů, u kterého si dokonale odpočinete.

Kurz je zaměřen na malbu květiny, která jen díky akvarelu vyniká ve své dokonalé křehkosti. U malby květin se nemusíte obávat, že se něco vymyká vaší kontrole. Neomezená škála tvarů, kterou tato rostlinná říše nabízí, vždy vede ke správnému cíli. Vše záleží na vašem pocitu.

Lekce je zaměřena i na kombinaci akvarelové malby s dalšími technikami, jako je tuš aj. Ten, komu nestačí hranice akvarelového papíru, nechť se vydá do přírody sbírat barevné pigmenty a experimentuje s nimi ve vodních záplavách na libovolných podkladech. Této technice se vskutku meze nekladou, zejména když se jedná o přírodní motivy.

V případě, že se Vám náš kurz bude líbit a naplňovat vaše kreativní očekávání, nabízíme i možnost zakoupení dalšího pokračování kurzu Tajemství akvarelové barvy, kde můžete uplatnit slevu 15%. A pokud nebudete chtít trávit čas jen v osamělé niterní kontemplaci, vydejte se za námi sdílet svoje fantazie, myšlenky a pocity k nám do pražského ateliéru na metru Anděl.

Těšíme se na Vás❤️


Pokud Vás akvarel zaujal a chtěli byste nadále systematicky rozvíjet svoje schopnosti, nabízíme Vám obsáhlejší kurz zaměřený na podrobnější vhled do této techniky. V nabídce našich online kurzů je Vám k dispozici kurz Tajemství akvarelové barvy. Výsledkem budou další krásné obrázky jako například medúzy, pole, racci, vyzkoušíme si i florální motivy monochromatickou malbu. Více informací ZDE...


S tímto kurzem si zamilujete i teorii barev

Protože vás chceme dovést ke svobodné tvorbě, budeme se věnovat i barevné teorii. Díky tomu můžete do práce vnášet vlastní osobitost a a rozhodování, jak má obraz působit či promlouvat. S námi se vám podaří opustit pouhé kopírování předloh. 

Od jednoduchého ke složitému

V akvarelu je potřeba zvládnout několik důležitých věcí. Koncentraci barev, vlhkost papíru i štětce, používání štětců a dalších nástrojů, aby malba byla rychlá a jistá. Techniku si osvojíte krok po kroku a získáte sebedůvěru, která vás bude doprovázet k náročnějším projektům.

Harmonie, dynamika, světlo, stín....

...hloubka, emoce a mnohé další se dá vyjádřit malbou. Ponořte se s námi do vlastního nitra a dopřejte si procítit tvůrčí energii.

Inspirace je nevyčerpatelným zdrojem

Naučíme vás, jak a kde hledat inspiraci. Vytvoříte si vlastní scénu, vlastní kompozici a sami rozhodnete, jakou bude mít obrázek atmosféru. Budeme hledat správné barvy s využitím znalostí barevné teorie a na zeď si pověsíte zcela originální dílo.

Nic nemusí být tak, jak to vidíme.


Ukážeme si první jednoduché kroky k tomu, jak lze uvažovat před malbou objektů a získáme odvahu tyto objekty měnit.

Krajinná malba se vzdušnou perspektivou

Po zvládnutí všech cvičení v našem kurzu zvládnete snadno a hravě krásné krajinné scenérie. Nebudete se bát měnit atmosféru na teplou odpolední či ranní chladnou. Budete ve své práci mnohem více svobodnější.




V tomto kurzu si také povíme, jak lze uplatnit vaše zájmy a výtvarné zkušenosti. Tyto první kroky vedou naše studenty k odvážnějším myšlenkám. Je možné malbu posunout dál a ze svého zájmu vytvořit i práci? My říkáme ano. A toto je první krok. Jakmile jej učiníte, otevřou se první vrátka možností, za kterými můžeme hledat další a další...




CENA