Tento dvě a čtvrt hodiny trvající kurz je zaměřen na práci s přímými barvami. Vedle technik míchání primárních barev a jejich tónů zde přicházejí na scénu i barvy přímé, které nám pomohou zvýraznit jedinečnost objektů na obrázku - v tomto případě květu na růžovém keři. Dozvíte se, jak a kde použít tmavší barvy a studené tóny a naopak světlé barvy a teplé tóny, pro vytvoření hloubky obrazu a definování tvarů.

Naším cílem není kopírování reality, ale inspirace tím, co vidíte. Chceme, ať každý do obrazu vloží něco ze sebe – svůj vlastní pohled, pocit nebo úmysl. Pokusíme se toho dosáhnout svěží dynamickou technikou malby, bez důrazu na detail, která je hodně o pocitech a zachycuje spíše náladu.

Výsledným dílem tak s námi můžete přenést atmosféru jara do deštivých podzimních dnů nebo dlouhých zimních večerů a rozehřát tak hibernující mysl.

V případě, že se Vám náš kurz bude líbit a naplňovat vaše kreativní očekávání, nabízíme i možnost zakoupení dalšího pokračování kurzu akrylu, kde můžete uplatnit slevu 15%. A pokud nebudete chtít trávit čas jen v osamělé niterní kontemplaci, vydejte se za námi sdílet svoje fantazie, myšlenky a pocity k nám do pražského ateliéru na metru Anděl.

Pokud Vás akryl zaujal a chtěli byste nadále systematicky rozvíjet svoje schopnosti, nabízíme Vám obsáhlejší kurz zaměřený na podrobnější vhled do této techniky. V nabídce našich online kurzů je Vám k dispozici kurz Malujeme na plátno - akryl pro začátečníky. Výsledkem budou další krásné obrázky jako například zátiší s ovocem, magická magnolie, zářivé střevíčky či čerstvě rozkvetlá jarní růže. Více informací ZDE...




V úvodu vás seznámíme se základní teorií barev, kterou budeme dále rozvíjet u každého výtvarného projektu v průběhu kurzu.

Zjistíte, že barevná teorie není vůbec nudná a pochopíte, jak se můžete ve své tvorbě osvobodit od obyčejného kopírování předloh.


Malovat bílou barvou v bílé začneme hned v úvodu. Naučíme se vnímat světla, stíny, barvy vlastní i odražené a vyzkoušíme si expresivní způsob malby rychlými tahy štětcem.

Poznatky zíkané v této lekci určitě využijete i na cestách u moře nebo při malbě zimní krajiny.


Na jednoduchém zátiší, které si snadno vytvoříte i doma se naučíme pracovat s primárními (základními) barvami, ze kterých budeme postupně míchat další barvy a odstíny.

Zjistíte, že k namalování tohoto obrázku Vám stačí pouze tři barvy a že z těchto tří barev je složené celé barevné spekturm. Kdykoli Vám bude nějaká barva chybět, budete si ji umět namíchat. Doporučíme Vám barvy, které by Vám něměly doma chybět, aby pro Vás nebylo malování složitou alchymií.


Květy jsou velmi oblíbené výtvarné téma a dají se namalovat mnohými způsoby i tehnikami. V této lekci se budeme věnovat tintám, tónům a tmavým lomeným tónům.

Nejen že se seznámíte s novými výrazy, ale také si tinty a tóny dostatečně osvojíte a budete je umět aplikovat ve své další práci. Snadno porozumíte a po skončení lekce vše kolem sebe uvidíte v tintách a tónech. Obohaťte svůj život a dejte mu nový tón..-))


Vyfotili jsme pro Vás rozkvetlou růži na zahradě a namalovali jsme ji tentokrát přímými barvami v první vrstvě.Dozvíte se, jak postupovat i v dalších vrstvách a naučíte se míchat různé zelené odstíny, protože těch není nikdy dost..-))

Se získsanými dovednostmi z této lekce budete umět měnit barevnost květů dle své nálady a vždy budou vypadat velmi krásně. Ať už se Vám líbí červená, žlutá nebo oranžová. Posunete se zase o kus dál jak v malbě, tak ve znalostech barevné teorie.


Odrážející se barvy tentokrát ve stříbrných balerínkách. Po této lekci pro Vás nebude obtížné ani porcelánové nádobí, které se často vyskytuje na malovaných zátiších.

Pokud byste měli chuť malbu akrylem dál rozvíjet, pak můžete v našem pražském ateliéru pravidelně každý týden nebo o víkendových kurzech. Pravidelně dojíždíme do většiny měst ČR. U malby máme čtyři úrovně pokračování od úplného začátečníka až po kurzy pro náročné.


CENA

Portrét ženy
Holčička na cestě
Máky