Život není vždy pestrobarevný a i neutrální tóny mohou tvořit drobné pestré nuance. Kurz je zaměřen na pokročilejší práci s pastelem, kde je důkladněji vysvětlena teorie barev, konkrétně barev neutrálních. Předlohou nám bude pražská dominanta – Karlův most, kterou přeneseme na papír.

Společně si vybereme a namícháme barvy kamenného mostu, vody a oblohy za pomocí komplementárního barevného kontrastu. Naučíme se tyto podobné barvy opticky odlišit. Šrafování, vrstvení, prolínání, perspektiva, stíny, hloubka a detaily. O všech těchto tajích kresby pastelem se dozvíte v našem kurzu, což vás zase o něco blíž posune k autonomní výtvarné tvorbě.

V našem online kurzu, který trvá téměř dvě hodiny, se seznámíte se základním osvojením suchých pastelů tak, abyste byli schopni z pohodlí vašeho domova vytvořit nejen obrázek podle naší předlohy, ale i jakékoliv další náměty, které vám vyvstanou na mysli.

V případě, že se Vám náš kurz bude líbit a naplňovat vaše kreativní očekávání, nabízíme i možnost zakoupení dalšího pokračování kurzu Pastelem snadno a krásně, kde můžete uplatnit slevu 15%. A pokud nebudete chtít trávit čas jen v osamělé niterní kontemplaci, vydejte se za námi sdílet svoje fantazie, myšlenky a pocity k nám do pražského ateliéru na metru Anděl.

Těšíme se na Vás❤️

Pokud Vás pastel zaujal a chtěli byste nadále systematicky rozvíjet svoje schopnosti, nabízíme Vám obsáhlejší kurz zaměřený na podrobnější vhled do této techniky. V nabídce našich online kurzů je Vám k dispozici kurz Pastelem snadno a krásně pro začátečníky. Výsledkem budou další krásné obrázky jako například studie hrušky, portrét, neodolatelné barvy západu slunce, vyzkoušíme si krajinomalbu či Karlův most. Více informací ZDE... 


jak nakreslit kytku

Na květu macešky se naučíme prolínat barevné pastely použitím našich prstů. Budeme pracovat v plochách a jemných vrstvách.

Vysvětlíme si postup, nakreslíme první květ a mnoho dalších jich budete mít připravených pro vlastní zpracování.


jak se kresli hruška

Dobře vedená šrafura, povědomí o tom, jak se tvoří objem, telorance světla a stínu. To vše se naučíme na kresbě hrušky.

Po zvládnutí této techniky se přiblížíte realistické kresbě. Dojdete k poznání, jak dodat vaší kresbě tvar a můžete dál realitistickou kresbu rozvíjet.


jak nakreslit obličej

Portrét tohoto charismatického muže si vypracujeme v několika barevných variantách. Jak nakreslit obličej. Jak kreslit obličej.

V teorii se seznámíme s tonálními hodnotami. Ukážeme si, jaký vliv mají na prostoru a hloubce. Povedeme tě ke svobodné volbě barevné nálady obrazu. Budeme pracovat v barevné harmonii i v kontrastu. Zjistíš, že i ty máš v sobě umělce.


kurzy malování praha

Lákavé pohledy do dálky, neodolatelné barvy západu slunce a vhled do vzdušné perspektivy zvládneme v této lekci.

Pastelem dokážeme od neutrálních tónů přejít až k oslnivému ohnisku barev. Jak docílit barevné záře a vytvořit dojem dálky po této lekci bude hračka. Podobné náměty pak zvládnete kreslit i bez předloh.


Krajinomalba je velmi oblíbeným tématam. Kdekoli se dá najít místo, kde nebudete nikým rušeni. Dopřejte si klid, nádherný relax a splynutí s krajinou ve všech jejich barvách.

V téo lekci se dozvíme, jak postupovat při kresbě v plenéru. čeho si všímat, jaké principy dodržet, odkud začít kresbu a jak postupně získávat formu.


kurzy malování praha

Karlův most v centru Prahy láká mnoho umělců. Ukážeme si, jak jednoduše za pomoci barevné teorie můžeme měnit atmosféru jedné scény na chladnější ráno nebo teplé měkké odpoledne.

Věříme, že tato lekce tě inspiruje vzít své pastely, papír a podložku na výlet. Vyhledej pro sebe nějaké příjemné místo a zákoutí. Nenech se rušit případnými kolem jdoucími a přenes své získané zkušennosti do práce v terénu.

CENA


Jako BONUS dostanete fotonávody na vypracování dalších krásných obrázků. Znovu procvičíte, co jsme se učili, ale na jiných tématech ❤️


kurzy malování praha
Malba balíčku s mašlí


kurzy malování praha
Pohled vzhurů


kurzy malování praha
Tygr